Главна / Политика / Ђурић: Вучић имао више сусрета за пар месеци него што ће Османи за цео мандат

Ђурић: Вучић имао више сусрета за пар месеци него што ће Османи за цео мандат

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић навео је да је председник Србије Александар Вучић за само неколико месеци имао више сусрета са међународним лидерима него што ће косовска председница Вјоса Османи имати током читавог мандата.

Ђурић је тако реаговао на објаву на Твитеру шефа кабинета Османијеве, Бљерима Веле који је навео да је она од ступања на дужност у априлу имала две билатералне посете са циљем промоције евроатлантског пута Косова, док председник Србије није имао ниједну такву посету, већ се само среће са Милорадом Додиком и подстиче тензије у региону.

“Није лепо ширити лажи господине Вела. Од састанка са председником Француске Макроном, председником и премијером Чешке Земаном и Бабишем, словеначким председником Пахором, бугарским лидером Радевом и премијерима Северне Македоније Заевом и Албаније Рамом, па до посета Бахреину и Уједињеним Арапским Емиратима као и БиХ, за само неколико месеци председник Вучић је имао више састанака и посета него што ће ваша председница имати током читавог свог мандата”, написао је Ђурић на Твитеру.

Извор: Танјуг

Check Also

Ангела Меркел данас у посети Србији

Немачка канцеларка Ангела Меркел, непосредно пред окончање канцеларског мандата, долази у посету Србији, где ће …