Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Дијалог је за Вашингтон одговорност Брисела

Ђурић: Дијалог је за Вашингтон одговорност Брисела

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић каже да се у Вашингтону на дијалог Београда и Приштине гледа као на одговорност Брисела.

“Овде се дијалог види пре свега као одговорност Брисела. Уз све још нису завршена важна именовања званичника задузених за наш регион у новој администрацији. Искористићемо сваку прилику да са њима поделимо нашу визију компромисног решења, али и елементарно одрживог решавања односа с нашом јужном покрајином, као и трансформације читавог региона у регион успеха”, навео је Ђурић.

Амбасадор каже да дане у Вашингтону често проводи у друштву и близини челних људи у разним областима живота те моћне и велике земље.

“То је драгоцено искуство, све то доприноси јединствној атмосфери моје мисије у Вашингтону”, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да, недавна тврдња Џона Болотна, саветника за националну безбедност бившег америчког председника Доналда Трампа, да су корекција граиница и подела Косова једино одрживо решење, није уопште на дневном реду Бајденове администрације.

Он је додао да са америчким званичнима свакодневно разговара о неопходности постизања компромисног решења када је реч о косовском питању.

Ђурић за “Српски телеграф” каже и да је председник САД Џозеф Бајден у сваком тренутку добродошао у Београд.

“Усудићу се да кажем да мислим да би био дочекан боље него у многим државама у ширем окружењу”, рекао је Ђурић и подсетио да је председник Александар Вучић господину Бајдену био сјајан домаћин 2006. године и да Срби, као мудар историјски народ, и те како препознају значај изградње пријатељских односа са САД.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …