Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Несметано се одвија процес вакцинације против Ковида-19 становништва централног КиМ

Петковић: Несметано се одвија процес вакцинације против Ковида-19 становништва централног КиМ

Имунизација становништва централног Космета спроводи се несметано већ месецима. Оно што је специфично за наше становништво јесте да се процес имунизације обавља на најближим вакциналним пунктовима у Куршумлији, Рашки и Бујановцу.

Вакцинација становништва централног Космета протиче без проблема, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, координатор за имунизацију против Ковида-19 за становништво централног Космета Владимир Петковић.

„Од средине јануара, када је започет процес имунизације, ми у току радне недеље имамо по неколико аутобуса којима одвозимо грађане на вакцинацију у наш вакцинални центар у Куршумлији. Цео процес имунизације спроводи се уз помоћ Канцеларије за КиМ на чему смо им бескрајно захвални“, рекао је Петковић.

Он је истакао да се процес вакцинације од дана почетка није прекидао, а и даље траје.

„Уз помоћ Канцеларије за КиМ, која нам помаже у организацији превоза наших суграђана до вакциналног пункта, као и око набавке вакцина, процес вакцинације се одвија неометано и без прекида и током ових летњих дана“, казао је Петковић и додао да је до сада велики број наших суграђана вакцинисан, али да то није довољно и апеловао на све који се до сада нису вакцинисали да то ураде, како би заштитии своје здравље.

Вакцина је апсолутно безбедна и делује, што је сада и научно и практично доказано, истакао је Петковић и додао да захвалност дугујемо држави која је брзо реаговала и набавила вакцине.

„Сведоци смо да се наша држава на један изузетан начин од самог почетка бори са овом болешћу и када је вакцинација у питању од саме набавке па до спровођења вацинације и могућности да људи сами бирају коју вакцину желе да приме“, нагласио је Петковић.

Препорука струке је да се наредних дана и деца од 12 и више година вакцинишу, за шта ће им, по речима Петковића, бити потребна сагласност и присуство родитеља током вакцинације, као и преглед педијатра.Сви морамо да схватимо да је вакцинација неопходна, напомиње Петковић.

„Уз вакцинацију до победе над Ковидом“, поручује Петковић.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …