Главна / Друштво / Дан рудара обележен у Звечану

Дан рудара обележен у Звечану

Дан рудара Србије обележен је данас свечаношћу у ресторану радничког дома РМХК “Трепча” у Звечану. У присуству великог броја радника, али и званичника послата је јасна порука да је “Трепча” једно од најуспешнијих предузећа и као такво ослонац развоја како севера Косова и Метохије, тако и целе покрајине.

Генерални директор “Трепче”Јован Димкић честитајући рударима на преданости и пожртвованости у раду, истакао је позитивне производне резултате који су обележили претходну годину и најавио нове значајне пројекте.

“Два капитална пројекта су пред нама, истражно бушење и реализација пројекта ново јаловиште, који ће омогућити наставак производне активности. Осим економског развоја и постојећег нивоа производне активност, приотитет представља и запошљавање. И менаџмент и синдикат су опредељени да одржимо заједничку повезаност са свим институцијама државе Србије и онима које битишу на Косову и Метохији. И данашње присуство челника локалне самоуправе, министра за заједнице и повратак Горана Ракића уз помоћницу директора Канцеларије за КиМ показују управо наше јединство”, истакао је Димкић.

Председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић честитао је рударима њихов дан.

“Дан рудара је дан вредих, часних и поштених људи који својим тешким радом издржавају своје породице.  Упркос изазовима и проблемима са којима се суочавате, “Трепча” је и даље јака и чврста као што је чврста и руда коју копају рудари Трепче”, истакао је Ракић.

Присутнима се обратила и Јелена Стојковић, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију која им је пренела и поруке подршке ове институције и директора Петра Петковића.

“Рударско енергетски систем представља једну од најзначајнијих грана привредног развоја земље. А Трепча се разликује од свих рудника јер поред тога што нам је економски важна, она представља симбол повратка и опстанка Срба на простору Косова и Метохије. Трепча је јако и ликвидно предузеће које ради континуирано и сада и када је било најтеже. И као таква, Трепча представља наш национални понос и настављамо да заједно водимо рачуна о нашим рударима и да унапређујемо пословање”, поручила је Стојковић.

Председник синдиката Трепче “РИФ Лепосавић” Ратомир Милојевић посебно је истакао важност наставка конструктивне сарадње са менаџментом рудника, а као приотитет је навео очување радних места.

“Међу радницима влада јединство и опредељеност да само резултатима свог рада, а уз помоћ наше државе, можемо опстати на овим просторима”, закључио је Милојевић.

Обележавању Дана рудара присуствовали су и Игор Симић, потпредседник Српске листе, Милан Радојевић градоначелник Косовске Митровице, Зоран Тодић, председник привременог органа општине Лепосавић, Срђан Вуловић, председник Привременог органа општине Зубин Поток.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …