Главна / Друштво / Туристичка организација Грачанице 28. августа организује манифестацију “Грачаничко прело”

Туристичка организација Грачанице 28. августа организује манифестацију “Грачаничко прело”

Туристичка огранизација Грачанице ове године први пут организује манифестацију „Грачаничко прело“, која ће бити одржана 28. августа, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директорица Сандра Ђокић.

„На овој манифестацији представићемо туристичку понуду наше општине, као и локалне произвођаче хране, ракије, вина и меда. Биће изложени и сувенири Грачанице а циљ је да представимо нашу културу и традицију која нас је свих ових година очувала и да на једном месту представимо нашу материјалну и нематреијалну баштину“, нагласила је директорица Туристичке организације Грачанице Сандра Ђокић и додала да ће поред изложбе, која је продајног карактера, бити одржан и културно-уметнички програм.

Она је истакла да је ТОГ упутила позиве и другим туристичким организацијама да на штандовима представе своје туристичке потенцијале. Манифестација ће бити одржана на платоу испред општине Грачаница.

Рад туристичке организације Грачанице током месеци трајања пандемије корона вируса усмерен је на дигитализацију промотивног материјала и промоцију туристичких потенцијала Грачанице на друштвеним мрежама, истакла је директорица Сандра Ђокић.

Она је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница истакла да су током претходне године активности Туристичке организације биле прилагођене тренутној ситуацији.

„С обзиром на то да смо имали забране кретања и окупљања људи, а сви знамо да би туристичка организација нормално функционисала потребно је физичко присуство људи, ми смо рад усмерили на саму промоцију наше Грачанице како би задржали ону видљивост коју је Грачаница као туристичка дестинација имала протеклих година. Радили смо на новој едукацији развоја руралног туризма и потенцијала који још увек нису искоришћени у нашој општини“, истакла је Ђокић.

Последњих месеци била је повољнија епидемиолошка ситуација,  с тога су и организоване туристичке посете нашој општини, а по речима Ђокићеве биће организованих посета све док епидемиолошка ситуација то дозвољава.

Поред наведених активности, ТОГ је недавно организовала посету наших ученика двору Карађорђевића и знаменитостима наше престонице, а у циљу промоције заштите животне средине у сарадњи са ЈКП „Екологија“ расписала је и конкурс за најлепше двориште у нашој општини.

Check Also

Дечји хор “Деца неба” обележио Светски дан породице: Хоћемо срећну породицу!

Поводом Међународног дана породице, Дечји црквени хор храма Светог Димитрија „Деца неба“  извео је данас …