Главна / Вести / Косово и Метохија / Радуловић: Морају се наставити заједничке патроле Кфора и Војске Србије дуж административне линије

Радуловић: Морају се наставити заједничке патроле Кфора и Војске Србије дуж административне линије

Последњи инцидент у зони административне линије, још један је у низу догађаја који показују каква је стварна безбедносна ситуација у овом делу Србије, наводи за Косово онлајн војни аналитичар Владе Радуловић.

Како истиче Радуловић “скоро свакодневно, припадници српске војске и полиције, али и тамошње локално становништво суочавају се са крађом шума и упадима косовских Албанаца на приватне шумске поседе, који при томе неретко отварају и ватру из оружја које носе са собом”.

“Због тога је постојање мреже база Војске Србије и редовне патроле које спроводимо, као и наша сарадња са Кфором од изузетног значаја, како се ови инциденти не би преливали и даље у дубину ненасељених или слабо насељених области уз административну линију. Са друге стране, не очекујем да ће КФОР драстично интензивирати активности и патроле дуж административне линије али се свакако мора наставити тренд наших заједницких патрола, као и даља размена информација”, навео је Радуловић.

Извор: Косово онлајн

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …