Главна / Регион / Помен за Србе страдале код Глине у акцији “Олуја”

Помен за Србе страдале код Глине у акцији “Олуја”

Служењем парастоса и полагањем цвећа на гробљу у Горњем Селишту код Глине, данас је у организацији Већа српске националне мањине из Глине одржан помен за око 160 српских невиних цивилних жртава убијених у акцији “Олуја” и након ове акције.

Лица сахрањена на овим гробљу су већином били људи са Кордуна и из Глине.

Помен и парастос служио је парох глински Горан Каламанда, уз присуство око 50 потомака, родбине жртава и грађана Глине српске националности.

Помену и парастосу присуствао је председник бајњалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов, који је рођен на Кордуну.

Арлов је захвалио Већу српске националне мањине у Глини што сваке године организује обележавање страдања српског народа Кордуна и на овај дан и не да да се овај злочин према невиним српским жртвама заборави.

“Ми Срби само се састајемо на прастосима и поменима и не смијемо више дозволити да на великим жртвама чувамо и градимо своје постојање. Ове генерације не смију дозволити да ратујемо, јер боље је 50 година преговарати и покушавати наћи демократски начин живота, него један дан ратовати”, рекао је Арлов.

Арлов је руководству Већа српске националне мањине предложио да око 30 српске деце из разорених земљотресом, порушених и угрожених кућа, у пратњи родитеља и руководства Већа 25. августа буду гости Одбора и посете Бањалуку и Републику Српску.

Помену и парастосу присуствовала је заменица градоначелника Глине Бранка Митић Бакшић, потпредседник Скупштине града Глине, Никола Јанус и председик Већа српске националне мањине Глине, Милан Мартиновић.

Извор: РТРС

Check Also

Порфирије и Јоаникије стигли у Храм у Подгорици, дочекао их Кривокапић, окупљени скандирали “владико, соколе”

Патријарх Порфирије и митрополит црногорско-приморски Јоаникије стигли су у Храм Христовог Васкрсења у Подгорици где …