Главна / Друштво / Припреме за школу филмске магије у току

Припреме за школу филмске магије у току

У организацији Дома културе у Грачаници и продуцентске куће “Гаргантуа филмс” из Београда, од 22-26. августа у Грачаници биће одржана седма по реду школа филмске магије, која је замишљена као седмодневна едукативна спона младих и филма, по многима најсугестивније уметности данас.

Иван Стојковић испред Дома културе Грачаница истакао је да ће пријава за упис почети 16. августа и трајаће до 22. августа када се очекује почетак школе филмске магије.

“Срећни смо што ће овога пута школа бити организована у реалном времену, не у виртуелном као што је то био случај прошле године. Шест курса организујемо у оквиру ове школе а то су: режија, камера, продукција, сценарио, глума и монтажа, а у оквиру монтаже ове године постојаће још један додатни курс где ћемо ставити акценат на обраду тона приликом снимања филмова и током монтаже. Овогодишња тема школе је играни филм, што значи да ћемо током школке филмске магије снимити и један мали играни филм”, каже Стојковић и додаје да је иначе највише пријава за глуму, али да се ове године ипак највише пријава очекује за монтажу и камеру.

Пројекат школе филмске магије у Грачаници подржали су Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију.

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …