Главна / Вести / Косово и Метохија / Графит УЧК у центру Грачанице на дан када се обележава један од највећих злочина над српском децом у Гораждевцу

Графит УЧК у центру Грачанице на дан када се обележава један од највећих злочина над српском децом у Гораждевцу

На дан када се Србија са најдубљим болом присећа злочина над децом у Гораждевцу, једним од највећих злочина над српским народом на Косову и Метохији од доласка међународне мисије у покрајину, у центру Грачанице, у Косовско-метохијској улици освануо је графит УЧК.

“Величањем ове терористичке организације, чијим се лидерима суди за најстрашније злочине над српским народом, Албанци настављају са застрашивањем и узнемиравањем Срба, отворено показујући да нису спремни на заједничи суживот са српским народом на простору Косова и Метохије”, каже се у саопштењу Каљнцеларије за КиМ.

У сопштењу Канцеларије за Ким наводи се да су у претходном периоду, у више наврата симболи ове екстремистичке групације исписивани у Грачаници и околини, на дечјем игралишту, билбордима, кућама, украдена је и оскрнављена застава СПЦ са манастира Грачаница, што све указује да је ова српска средина једна од главних мета и опсесија албанских екстремиста.

“Највише забрињава што нема озбиљне политичке воље лидера из Приштине да екстремистичким дивљањима стану на пут. Сведоци смо да нема ни вербалне осуде инцидената, којих за осам месеци ове године имамо више него што их је било укупно током целе прошле године. Приметно је и одсуство санкција, што извршиоцима даје додатни ветар у леђа у чињењу оваквих дела”.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује све провокације и инциденте који уносе страх и немир међу Србе на КиМ и апелује на међународну заједницу која делује на терену да појача своје присуство и осигура безбедност Срба на Космету.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …