Главна / Друштво / Караџић: Завршена прва фаза уређивања “Контејнерског насеља” у Грачаници

Караџић: Завршена прва фаза уређивања “Контејнерског насеља” у Грачаници

У току су радови на уређењу контејнерског насеља на Падалишту у Грачаници. Редовоном акцијом Канцеларије за КиМ, Комесаријата за избегла и расељена лица и ПО града Приштине јуче је завршена прва фаза, дезинфекција и дератизација контејнера, а у наредним данима наставиће се са уређивањем овог насеља. По речима председника ПО града Приштина Љубинка Караџића за ово насеље у процесу је и проналажење трајног решења у сарадњи са Канцеларијом за КиМ и Комесаријатом.

“Јуче смо у оквиру редовног одржавања и уређена контејнерског насеља започели акцију дезинфекције, дератизације и дезинсекције овог насеља, а све у циљу да им омогућимо боље услове за живот. Наставићемо и у наредним данима са радом у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Комесаријатом на уређењу мокрих чворова, као и сређивању око контејнера, а ту ће бити укључено и наше предузеће “Комуналац” које то већ редовно ради. Морамо им створити бар мало боље услове за живот, а све то радимо у континуитету док се не пронађе неко конкретно решење за ове људе,” каже за РТВ Грачаница Караџић.

Караџић додаје и да су у току разговори са Канцеларијом за КиМ и Комесаријатом за избегла и расељена лица, како би се за становнике овог насеља обезбедио адекватан смештај.

“У току су договори са Канцеларијом за КиМ и Комесаријатом да се изграде  објекти у којима бисмо сместили те породице и да трајно решимо проблем свих породица које ту станују. Треба  пронаћи адекватан простор где би се изградили објекти и у припреми је детаљан план да се то насеље коначно реши”, истиче Караџић.

Подсетимо, у контејнерском насељу на Падалишту у Грачаници живи око 25 људи у 18 контејнера.

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …