Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Подршка САД “Отвореном Балкану” потврда Вучићевих залагања

Ђурић: Подршка САД “Отвореном Балкану” потврда Вучићевих залагања

Подршка Стејт Департмента иницијативи “Отворени Балкан” представља потврду залагања и вере председника Србије Александра Вучића у ту идеју, која има вишеструку вредност за српске економске и политичке интересе, оценио је данас амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић, преноси Танјуг.
“Од отворене скепсе шире јавности до подршке овако значајног фактора, пут није био лак, као што ни пут у изградњу бољег региона није и неће бити лак, али ћемо до њега својим трудом ипак стићи”, рекао је Ђурић за Танјуг, поводом изјаве потрпарола Стејт Департмента да САД свесрдно подржавају напоре на Западном Балкану да се продуби и ојача регионална економска интеграција у складу са стандардима ЕУ.

Амбасадор је нагласио како се показује да истрајност, рад и вера у будућност, насупрот малодушности која се пропагира, ипак дају резултате.

Ђурић оцењује да је мудра свака она политика која ствара нове партнере и савезнике и тамо где их није било.

Како каже, мудра је и свака политика која налази начин да се поља интереса држава и народа у региону поклопе, а иницијатива “Отворени Балкан” то без сумње чини.

“Економски и инфраструктурно повезани Балкан биће у свом развоју далеко еманципованији и самосталнији, боља кућа за све народе који у њему живе”, навео је Ђурић.

Амбасадор оцењује да би истински “Отворени Балкан” значио и отворену перспективу за будуће генерације и убрзао би трансформацију наше земље и непосредног окружења, добрим делом настањеног и нашим сународницима, у регион успеха.

“Као амбасадор Србије могу да потврдим да и у самој Америци, ова иницијатива даје изванредан допринос залагању за нову, бољу слику Србије и региона, како код припадника политичке елите, тако и пословне заједнице, па и наших исељеника”, рекао је Ђурић.

Извор Танјуг, Косово онлине

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …