Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Они који Приштину љуљају у колевци, наставиће то да раде

Вучић: Они који Приштину љуљају у колевци, наставиће то да раде

Председник Алексндар Вучић изјавио је данас да то што Приштина и даље не враћа земљиште манастиру Високи Дечани, што је дужна да уради, говори и о снази притиска неких других на приштинске власти.

“Ако су они (у Приштини) спремни да на свако питање одговоре – ми то нећемо, јер смо незадовољни, а не знам чиме, онда је јасно да ће они који их љуљају у колевци, коју су прерасли, наставити то да раде без обзира колико лоших ствари буду видели”, рекао је Вучић на констатацију новинара да истекао рок да Приштина врати 24 хектара манастиру Високи Дечани, о чему је одлуку донео тзв. косовски уставни суд, а што се није десило.

Вучић је рекао и да је напад на Николу Перића био ужасан, те да је јасно и недвосмислено био мотивисан мржњом према српском народу.

Перић (23) из новобрдског села Зебинце, пре неколико дана је претучен испред своје куће док је враћао стоку са испаше, нанете су му тешке телесне повреде, и оперисан је у болници у Гњилану, након чега је пуштен кући.

“Наше је да помажемо нашем народу, да се боримо колико можемо, да побољшавамо услове, зато и постоји косовски додатак. Дајемо 50 одсто већу плату учитељима на КиМ, него у централној Србији”, рекао је Вучић.

Како је истакао, то је оно што држава може, јер више од тога није ни реално, ни могуће.

“Лагао бих када бих рекао да ми можемо да без ефективне власти на КиМ, пружимо много више од оног што чинимо данас. И мислим да они то разумеју. Наставићемо то да радимо, а верујем да даљим, убрзаним напретком земље можемо још више да урадимо”, рекао је Вучић.

Вучић: Брине нас јачање косовских безбедносних снага

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Новом Саду да оно што Србију брине јесте јачање косовских безбедносних снага.

Председник је одговарајући на питање Т а н ј у г а  јесу ли најављене вежбе НАТО на Косову и Метохији заиста само рутинска ствар или прилог очувању безбедности у покрајини, или оне имају и политичку конотацију и поруке, рекао да је на КиМ само НАТО, након повлачења руских снага 2000-те.

Истакао је да Србија има веома коректне односе са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом и нада се, каже, да ћемо такав однос моћи да задржимо по свим питањима.

“Немамо ми ту шта, НАТО је тамо па тамо. Нас само брине јачање косовских безбедносних снага”, навео је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Одржан први турнир у стоном тенису у Грачаници

У организацији Стонотениских клубова Косова и Метохије одржан je  први Видовдански турнир у стоном тенису под …