Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Генерално чишћење здравствених установа на простору КиМ

Канцеларија за КиМ: Генерално чишћење здравствених установа на простору КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је у сарадњи са локалним самоуправама, директорима здравствених установа и комуналним предузећима у покрајини, организовала акцију генералног чишћења свих здравствених установа примарне, секундарне и терцијарне здравствене заштите на простору Косова и Метохије.

“Ово је прва заједничка акција којој су се волонтерски прикључили запослени у Канцеларији за КиМ, општинама са српском већином и здравствени радници, а циљ је подизање свести о заштити животне средине, брига о радном окружењу, али и припрема за евентуални четврти талас коронавируса, како би у случају пораста броја пацијената здравствене установе биле спремне”, стоји у саопштењу ККиМ достављеном медијима.

Акцијом је обухваћено око 250 објеката здравствене намене, међу којима су два Клиничко-болничка центра, два здравствена центра, двадесет пет Домова здравља, као и здравствене амбуланте.

У свим објектима врши се комплетна дезинфекција, дезинсекција и дератизација, замена оштећене столарије и других оштећења, кречење, а и оплемењује се и простор око здравствених установа, уређују се зелене површине и постављају нове саднице.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов каже да је данашња активност прва у низу сличних акција које ће се организовати једном месечно.

– Веома нам је важно да нашем народу у покрајини обезбедимо квалитетну здравствену негу, али и да припремимо све здравствене установе за евентуални нови талас коронавируса. Оваквим активностима показујемо одговорност према нашим корисницима, бригу о свом радном окружењу и животној средини, али исто тако и негујемо дух заједништва, припадања једном народу и једној држави – изјавила је Миладинов, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Саопштење

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …