Главна / Друштво / СЛ предала кандидатуру за предстојеће локалне изборе

СЛ предала кандидатуру за предстојеће локалне изборе

Представници Српсле листе предали су Централној изборној комисији листу кандидата за градоначелнике и одборнике за предстојеће локалне изборе на Косову. Након предаје листе новинарима се обратио председник Српске листе Горан Ракић који је истакао да ће СЛ имати 11 кандидата за градоначелнике општина, а међу њима ће бити и 6 нових лица на овим изборима, а како је саопштио кандидате за одборнике ће имати у 22 општине на Косову.

“У име Срске листе предали смо кандидатуру за градоначелнике и одборнике за предстојеће локалне изборе. Српска листа ће имати 11 кандидата за градоначелнике општина, а што се тиче кандидата за одборнике учествоваћемо у 22 општине као странка на овим изборима. Имаћемо шест нових лица, тачније шест нових имена на местима градоначелника и још много нових имена међу кандидатима за одборнике. Нова лица и нове енергија ће свима нама помоћи да се заједно боримо за бољи живот наших грађана упркос изазовима и упркос проблемима са којима се суочавамо”, рекао је Ракић.

На најаве приштинских партија да ће се ујединити на овим изборима против Српске листе, Ракић истиче да морамо бити уједињени и да нема места опуштању.

“Најава албанских партија да уједињени иду против Српске листе треба да буде јасан сигнал свим нашим грађанима да нема места опуштању, да је сваки глас значајан како би наставили борбу за наш народ”, каже  Ракић.

Док је председник СЛ Горан Ракић давао изјаву новинарима из локала преко пута ЦИК-а Албанци су гласно пуштали своје нациналистичке песме и према представницима СЛ показивали двоглавог орла.

 

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …