Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници ЕУ ће надгледати локалне изборе на Косову

Представници ЕУ ће надгледати локалне изборе на Косову

Косовска председница Вјоса Османи добила је позитиван одговор представника ЕУ у вези са захтевом за надгледање локалних избора на Косову, преноси Косово прес.

Представници ЕУ надгледаће локалне изборе на Косову 17. октобра у пуној мисији.

Османи је захтев упутила у писму 18. јуна председнику Европског парламента Давиду Сасолију, као и високом представнику ЕУ за спољну политику и безбедност Ђузепу Борељу, који су позитивно одговорили на захтев косовске председнице.

За разлику од прошлих парламентарних избора, на којима је Мисија ЕУ за посматрање избора била састављена од малог броја стручњака, на локалним изборима ове године ЕУ ће бити присутна са пуном мисијом за посматрање избора на Косову до потврде изборног резултата.

Председник Европског парламента Сасоли је у писму председници Османи 13. јула потврдио спремност Европског парламента да учествује у праћењу избора на Косову, као и припремних процедура за овај процес.

У међувремену, у писму Бореља од 17. августа најављује се да ће након што Европски парламент именује своје представнике, високи представник ЕУ именовати шефа мисије, који ће заједно са тимом стручњака допутовати на Косово.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …