Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Јединством осујећујемо план албанских партија

Ракић: Јединством осујећујемо план албанских партија

Албанске партије покушавају уједињавањем на локалним изборима 17. октобра, у општинама где Срби чине већину, да изазову “политички земљотрес”, а Српска листа настоји то да предупреди позивима на јединство и одговорно понашање представника српског народа на КиМ, изјавио је председник Српске листе Горан Ракић.

У интервјуу за данашњу Политику, Ракић каже да то груписање албанских политичких партија које су, како наводи, политички апсолутно некомплементарне, опасност за заштиту српских интереса, а не Српску листу, која је, истиче, окосница политичке борбе за српски народ.

“Зато је потребно да сви будемо одговорни и на висини задатка. Да ситне размирице, уколико их има, и сујету оставимо по страни, јер ово није тренутак где смемо дозволити да поклекнемо и својом неодговорношћу угрозимо наш опстанак”, поручио је Ракић.

На питање да ли су реална очекивања албанских вођа да освоје општине на северу Космета, он каже да је опасност реална, али да је једини начин да се план албанских партија осујети одговорно понашање свих грађана и јединствена подршка Српској листи.

“Снага Срба на КиМ лежи на снази свих наших општина, села и градова, а наравно, северна Косовска Митровица има посебну тежину и значај. Митровица је главни град Срба на Космету. Како неко ко је у три мандата био на челу града, верујем да ће Митровчани знати да се одупру овим притисцима и сачувају политичку снагу и јединство у граду”, истакао је Ракић.

Како каже, није тајна да албански лидери покушвају да обесмисле бриселске споразуме, па ће, истиче, и покушај освајања власти у српским општинама бити несумњиво један од притисака.

“Ни под јачим притисцима Срби нису посустали, нити се одрекли будућности на овим просторима. Зато су ови избори, као и они претходни, али и будући, тест наше одлучности да останемо и опстанемо”, рекао је Ракић.

Извор: Тањуг

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …