Главна / Друштво / Вредна донација КБЦ- у Приштина са седиштем у Грачаници

Вредна донација КБЦ- у Приштина са седиштем у Грачаници

Српска православна црква и организације „Мајка девет Југовића“ и „Солидарност за Косово“ су због још актуелне ситуације са коронавирусом увиделе потребу да се унапреди и оснажи рад Клиничко-болничког центра Приштина у Грачаници, па је стога овој установи донирана вредна медицинска опрема. Владика Теодосије истакао је да опрема јесте вредна са материјалне стране али много је значајнија јер се црква, институције и народ у тешким тренуцима држи заједно.

“Због ситуације са пандемијом у којој се налазимо, осетили смо потребу да, као Црква захваљујући нашем пријатељу Арноу Гујону и његовој организацији, дамо свој допринос, како би се творији још бољи условиза пацијенте који се лече у болници у Лапљем Селу.Ово је само један мали знак пажње и помоћи који смо ми указали на сву жртву и љубав коју су лекари показали према пацијентима, међу којима је било и свештеника, монаха и наших верника који су овде излечени “, рекао је владика Теодосије.

Донација која је уручена КБЦ-у Приштина по речима директора Братислава Лазића стигла је у правом тренутку и била је неопходна у даљој борби против коронавируса.

“Изузетно значајна донација, која је спроведена циљано. Добили смо тачно оно што нам је потребно. Моћи ћемо да у континуитету наставимо лечење нашег становништва. Oваква донација од наше српске Цркве за нас има двоструки значај, не само у материјалном смислу који јесте велики али и оном другом духовном смислу, да једна тако важна институција, стуб опстанка на Kосову и Метохији на такав начин води рачуна о нашем становништву,њиховом лечењу и спровођењу свега оно што је неопходно у тешким ситуацијама као што је пандемија коронавируса”, рекао је Лазић.

КБЦ се успешно бори са пандемијом ковида, а ова вредна медицинска опрема ће олакшати рад запосленима у овој установи нарочито сада када смо на прагу четвртог таласа коронавируса.

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …