Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Верујем у српско јединство на КиМ и прави одговор

Вучић: Верујем у српско јединство на КиМ и прави одговор

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да верује у српско јединство на Косову и Метохији и да ће Срби на прави начин умети да одговоре на покушаје Албанаца да Србе посвађају уочи локалних избора.

Вучић је поводом учесталих напада на све српске средине и тога што Албанци раде на свађању Срба, рекао да они “туку” тамо где мисле да је могуће.

“Они раде на стварању много српских листа и куповини Срба посебно у општинама Ново Брдо, Клокот, Грачаница, јер знају да ће тешко проћи у Звечану, Миторивици, Лепосавићу и Зубином Потоклу”, рекао је Вучић одогварајући на новинарско питање о томе да Приштина најављује “политички земљторес” у српским срединама уочи локалних избора 17. октобра и да су Срби на албанским листама како би се наводно приказало мултиетничко друштво.

Вучић је указао да је то њихова политика посебно у време када мисле да је то њихова унутрасња ствар и да Србија са тим нема везе и да је довољно да издвоје новац из парадрзавних фондова и да купе вољу Срба.

“Верујем у српску снагу, српско заједништво и јединство на Косову и Метохији и верујем да ће Срби и овога пута одговорити на прави начин, да им кажу шта мисле о томе и у којој дрзави живе и да неће да се цепају од сопственог народа и да неће помагати у стварању нових дрзава, а поготову не против својих људи”, поручио је Вучић.

Он је додао да би то било као да радиш против своје породице, или деце или своје будућности.

Поводом 23. годишњице од киднаповања новинара Ђуре Славуја и Ранка Перинића, која се данас обележава, Вучић је рекао да не мисли да ће икада постојати зеља Приштине да отркрију ко је и где злочин повцинио.

“Насе је да се тих дивних људи сецамо , то је најмање сто моземо”, рекао је Вучић и подсетио да је неколико дана посто су отети посетио супругу Ранка Перинића у Бресју код Косова Поља.

На питање о изградњи магистралног пута Јариње – Косовска Митровица, Вучих је рекао да би то било урађено, али да приштинске власти праве проблеме.

“Праве нам проблеме приштинске власт инаце бисмо то урадили на најлепси начин”, рекао је Вучих навиодећи д аје то пут од административног прелаза ка Митровици и да би требало да буде најлепши пројекат.

“Ми бисмо проширили пут, да буде као писта. Ми бисмо то урадили, није до пара, али је до тога да довучемо машине, а они пошаљу РОСУ да туку раднике и склањају масине”, објаснио је Вучић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …