Главна / Друштво / Обновљена апаратура за лабораторијску дијагностику

Обновљена апаратура за лабораторијску дијагностику

Служба за лабораторијску дијагностику Дома здравља Грачаница обновљена је новим апаратом за хематологију који је дониран од стране Министарства правде Републике Србије.

На јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу опортунитета Дом здравља Грачаница је добио средства за набавку новог Хематолошког анализатора за потребе лабораторијске дијагностике.

Анализатор марке Dymind DH36X је савремени апарат на којем се поред стандардних хематолошких анализа – крвне слике, из капиларне крви може одредити и ниво Ц-реактивног протеина (ЦРП), чија вредност расте у случају присутног акутног упалног процеса у организму.

Рад на овом апарату је веома лак, анализе које обрађује су од великог значаја за свакодневни рад и дијагностику а посебно у тренутним условима пандемије вируса Ковид-19.

Дом здравља Грачаница је захвалан Влади Републике Србије и Министарству правде на овој вредној донацији која ће значити свим пацијентима који се лече у нашој здравственој установи која је уједно и највећа примарна здравствена установа јужно од Ибра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Дом Здравља Грачаница

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …