Главна / Вести / Косово и Метохија / Међународни фестивал средњовековне музике”Медимус” биће одржан овог викенда у Призрену

Међународни фестивал средњовековне музике”Медимус” биће одржан овог викенда у Призрену

У Дому културе у Грачаници приводе крају припреме за шести међународни фестивал средњовековне музике “Медимус”, који ће се одржати у атријуму цркве Светог Спаса у царском граду Призрену.

Директор Дома културе Грачанице, Живојин Ракочевић, каже за РТВ Грачаница да није лако у пандемијским условима организовати овакав фестивал, јер сваког тренутка гости могу отказати, али да читав организациони тим ради на томе да програм буде што богатији.

“Организациони тим, селектор, професор Карајић, Удружење Св. Архангела раде већ месецима на организацији, подучени прошлогодишњим искуством када смо у свему били ограничени, ограничени смо и ове године. Радимо како можемо и са чиме можемо у овим пандемијским условима. Није једноставно, јер не знате ко ће присуствовати, ко ће отказати у последњем тренутку”, рекао је Ракочевић.

Фестивал “Медимус” за кратко време колико постоји пробудио је велику пажљу шире и стручне јавности, а и ове године, и поред тешкоћа, организатори су се потрудили да доведу еминентне музичке ствараоце.

“Ансабли из Антика и Агија наступаће у суботу 28. августа, а ансамбл Медимус у недељу, 29-ог. Од суштинске важноости је то што је Призрен и атријум цркве Светог Спаца препознат као фантастично место за средњовековну музику. Развијена свест о ренесансној музици је важна, јер је средњовековна музика важан део наше културе”, додао је Ракочевић.

Покровитељи овогодишњег фестивала средњовековне музике “Медимус” у Призрену је Канцеларија за Косово и Метохију и Министраство културе Владе Републике Србије.

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …