Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Напади на децу, ударци где највише боли

Ракић: Напади на децу, ударци где највише боли

Данашњи напад на дванаестогодишњег дечака српске националности Михајла С. у Каменици је срамни и подмукли ударац на наш опстанак и останак на овим просторима, јер су напади на децу, попут овог данашњег,  ударци тамо где највише боли. Сви релевантни фактори на Косову морају бити свесни чињенице да су овакви напади кап која прелива чашу и да сем страха од напада на Србе постоји још већи страх од ћутње институција на Косову које треба да брину о безбедности свих грађана, а затварање очију пред оваквим проблемима охрабрује оне који инциденте чине, да наставе у својој очигледној намери застрашивања Срба – наводи у саопштењу председник Српске листе Горан Ракић.
Захтевам од надлежних да реагују одмах јер ће ако неко буде страдао реакција бити узалудна. Срби имају право да мирно живе на својим имањима и то им право нико не може оспорити. Жалосно је да се у свакодневици нашег народа као уобичајено поставља питање шта нас следеће страшније од физичког напада очекује.
Желим да нагласим да глас против овог али и свих претходних напада морају подићи и међународне институције и организације, јер је времена за чекање све мање, а српског народу је дозлогрдило да сви напади на децу, људе, имовину наших грађана остају без кажњавања одговорних.
Страшно је, поштовани представници међународне заједнице, да деца, попут Михајла у 21. веку живе у страху од новог дана, уместо да му се радују и маштајући граде планове о бољој будућности свих нас – наглашава Ракић.

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …