Главна / Вести / Косово и Метохија / Настављено суђење за убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића

Настављено суђење за убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића

У Одељењу за тешка кривична дела Основног суда у Приштини данас је настављено суђење оптуженима за убиство Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда”.

Од бројних сведока који ће се појавити на суђену за убиство Оливера Ивановића, првог дана рада суда након летње паузе, позвана су тројица. На основу већ датих изјава сведоци су пред судским већем одговарали на питања тужилаца и адвоката оптужених у кривичном поступку.

“Један сведок је дао изјаву, адвокати углавном нису имали питања за њега, док је тужиоц имао пар питања за сведокаа и оно што могу рећи јесте да је он приватни таксиста који је возио Ивановића на дан убиства. Имамо још два сведока који ће бити испитани након паузе, рекао је Том Гаши.

“Данас је било предвиђено и саслушање Мирослава Ивановића, брата убијеног Оливера Ивановића, међутим, према речима судије, нису успели да га контактирају, па је на његовом месту дошао сведок који је четврти на листи. Има доста сведока, у сваком случају не можемо да кажемо који је коначан број, с обзиром на то да у току поступка постоји могућност да се појаве и нови сведоци, или да неко од сведока чије изјаве су требале да се прочитају, да се позову да лично дају свој исказ пред судом”, рекла је Јована Филиповић, адвокат Силване Арсовић.

Испитивању сведока претходило је давање исказа оштећене стране Николе Ивановића, сину покојног Оливера, који је потврдио да се придружује кривичном гоњењу.

“Породица заслужује истину и правду, кривци треба да буду кажњени, а на суду је да утврди ко су починиоци”, изјавио је Николаа Ивановић.

У основном суду у Приштини кривични поступак за убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, по оптужници специјалног тужилаштва, води се против шест лица.

Check Also

Петковић: Курти изазвао сукоб на северу КиМ јер не жели да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је данас да је Аљбин Курти …