Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Овде смо да се боримо за српске интересе

Петковић: Овде смо да се боримо за српске интересе

Директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић изјавио је данас да је сваки пут у Бриселу атмосфера непријатна, али да је српска делегација ту да се бори за српске интересе на КИМ, али и за поштовање и имплементацију свих договорених споразума.

Како је рекао, у наредна два дана Београд ће инсистирати на пет важних тема – формирању ЗСО, несталима, правосуђу, енергетици и слободи кретања и истакао да је Србија увек спремна за дијалог и да има конструктиван приступ.

Петковић је за Тањуг уочи почетка техничког дијалога са Приштином уз посредством специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака, рекао да су мир и стабилност на КИМ преко потребни јер без помирења српског и албанског народа нема мира и стабилности на целом Западном Балкану на чему Србија и инсистира.

“Ако хоћемо да идемо напред, да се развијамо у економском и сваком смислу, Београд, Приштина и све државе у региону морају да сарађују. Зато је важно да разговарамо у Бриселу јер све крупне и важне теме можемо да решимо само овде у Бриселу и зато инсистирамо на дијалогу”, рекао је Петковић.

Извор: Танјуг

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …