Главна / Друштво / У Грачаници одржана акција прикупљања новца за лечење Видана Станимировића

У Грачаници одржана акција прикупљања новца за лечење Видана Станимировића

Осмогодишњи дечак Видан Станимировић из Штрпца болује од дечије парализе и од рођења није проходао. За почетак његовог лечења неопходно је обезбедити 5.000 евра, а с обзиром на то да је његова породица оскудног материјалног стања људи добре воље у Грачаници и Иновациони центар Грачаница, организовали су акцију прикупљања средстава за његово лечење.
“Прихватили смо да будемо део ове акције и урадили све што је било у нашој моћи, одштампали смо постере, на друштвеним мрежама поделили пост, како би што више људи видело и чуло за Видана и то је резултирало организовањем нових хуманитарних акција у Штрпцу. Организација се бави 3д моделовањем и штампањем 3д макета, тако смо дошли на идеју да 20 макета одрадимо као поклон малом Видану, тачније, да они који први уплате 20 евра и више на рачун Видановог оца добију макете”, рекао је за РТВ Грачаница Александар Благић представник ГИЦ-а.
По препоруци лекара најбоља болница за лечење овог облика дечије парализе од које болује мали Видан је руска приватна клиника у  Ћуприји, а да би се започело са неопходним медицинским третманима, како је речено, потребно је 5.000 евра.
“Он је све ово време под терапијом, али да би дечак проходао неопходна је операција. За операцију у приватној руској клиници у Ћуприји потребан је за почетак износ од 5.000 евра и то је био повод да иницирам овакву акцију, како би на неки начин допринели овој скромној породици и помогли у лечењу Видана Станимировића”, рекла је Јелена Ђорђевић, организатор хуманитарне акције.
Организатори ове хуманитарне акције очекују да ће неопходну суму за почетак лечења дечака из Штрпца обезбедити у наредних неколико дана, како би лечење могло да почне до краја овог месеца.

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …