Главна / Вести / Косово и Метохија / У Косовском Поморављу за месец дана више од стотину заражених

У Косовском Поморављу за месец дана више од стотину заражених

Нови талас коронавируса идентификован је у Косовском Поморављу још почетком августа, а данас поново имамо епидемију у пуној снази, изјавио је за Пулс директор Здравственог центра Гњилане др Зоран Перић.

У последњих мецец дана у Косовском Поморављу обављено је 204 прегледа са симптомима на коронавирус. Ковид је, на основу ПЦР тестова, потврђен у више од стотину случајева, наводе у ЗЦ Гњилане..

„Само јуче смо имали 14 нових прегледа. На одељењу имамо петоро хоспитализованих пацијената и сви су у веома тешкој ситуацији и имају потребе за кисеоничком терапијом“, каже др Перић.

Више од 90 одсто грађана који су се јавили лекару са симптомима коронавируса нису били вакцинисани, упозовају лекари. Иако нема и званичне потврде, све упућује на то да је реч о новом, такозваном делта соју коронавируса.

Преко лета дошло је одређеног опуштања у поштовању епидемијских мера, нарочито приликом масовнијих прослава, па је неопходно  да се дисциплина ношења маски и држања дистанце поново што пре успостави, саопштавају у Здравственом центру Гњилане.

Доктор Перић посебно апелује на младе да се вакцинишу, како би заштитили и себе, али и старије особе с којима комуницирају.

Пријављивање за вакцинацију се врши у свакој од 30 амбуланти у Косовском Поморављу.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …