Главна / Вести / Србија / Вучића испред Вахдетин палате дочекао Ердоган

Вучића испред Вахдетин палате дочекао Ердоган

Председник Србије Александар Вучић састао се нешто после 10 часова у Истанбулу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а српског председника испред Вахдетин палате, званичне резиденције турског председника, сачекао је Ердоган.

Током радног доручка, два председника ће разговарати о билатератним односима, економској сарадњи и односима у региону, а једна од тема биће и нови турски инвеститори у нашој земљи, унапредење и даљее јацање билатералне и економске сарадње Србије и Турске, као и о регионална и медународна питања

Како је Вучић казао синоћ, по доласку у Истанбул, грађани Србије ће резултате ове посете моћи да виде за неколико месеци и у наредним година указујући на то да су те инвестиције које долазе из Турске важне јер долазе у ванградске и мање средине.

Један од пројеката о којима ће разговарати два председника јесте и изградња ауто-пута Београд-Сарајево, а очекују се и разговори на тему односа у региону – ситуације у БиХ, наставка дијалога Београда и Приштине.

Председници Вучић и Ердоган састали су се до сада више од десет пута.

Вучић и Ердоган су се последњи пут сусрели у септембру прошле године у Истанбулу, а тада је председник Србије истакао да је веома важно за нашу земљу да има добру комуникацију са Турском.

Ердоган је био у званичној посети у Србији 2017. и 2019. године када је са председником Вучићем, како је навео тада, поставио нови циљ о трговинској размени који подразумева размену од две милијарде долара краткорочно, а пет милијарди дугорочно.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Годишњица “Олује” – 27 година од прогона Срба из Хрватске

На данашњи дан, пре 27 година, хрватска војска је на подручју тадашње Републике Српске Крајине …