Главна / Вести / Косово и Метохија / Одбрана Тодосијевића поднела Врховном суду захтев за заштиту законитости

Одбрана Тодосијевића поднела Врховном суду захтев за заштиту законитости

Одбрана Ивана Тодосијевића поднела је Врховном суду Косова захтев за заштиту законитости против одлуке којом је осуђен на две године затвора због изјава које је дао у вези са Албанцима и догађајима у Рачку, преноси Економија онлајн.

Ову информацију потврдила је портпарол Врховног суда Антигона Ука. Она је саопштила да је захтев поднет у петак, 17. септембра.

Апелациони суд одбио је 24. августа као неосновану жалбу члана Српске листе, председника привременог органа општине Звечан и посланика у косовском парламенту, Ивана Тодосијевића, чиме је потврдио пресуду Основног суда у Приштини којом је Тодосијевић осуђен на две године затвора.

Разлог за подизање оптужнице била је изјава Тодосијевића поводом 20 година бомбардовања СР Југославије када је изјавио:

“Повод за агресију на нашу земљу била је такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак, а управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан данас није одговарао. Чинили су злочине пре НАТО агресије, убијали добре српске домаћине на свом радном месту. Свој крвави пир наставили су и током агресије, а након тога и доласком такозване мировне мисије на Косово и Метохију”.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …