Главна / Друштво / Фондације Ђоковић, Дивац и Моханђи посетили Велику Хочу

Фондације Ђоковић, Дивац и Моханђи посетили Велику Хочу

Током тродневног боравка на Kосову и Метохији представници фондација Новак Ђоковић, Ана и Владе Дивац и Моханђи посетили су Велику Хочу.

У Великој Хочи представнике ове три фондације дочекали су ученици оснновне школе “Светозар Марковић”, који су на поклон добили пакетиће са спортским реквизитима, школским прибором и слаткишима. Поклон пакетићи су симболичан увод у активности које фондације “Новак Ђоковић” и  “Ана и Владе Дивац” планирају да у наредном периоду реализују након упознавања са ситуацијом на терену.

“Да би се нешто постигло мора да постоје две стране, а то су заинтересована страна и она која то може да омогући. Овде смо са лепом енергијом и великом жељом да помогнемо, ово је почетак и видећемо колико ћемо успети у томе. Дошла сам овде отвореног срца и напунила позитивном енергијом, људи који су нас дочекали и деца су пуни љубави и то је највећи утисак који ћу одавде понети са собом”, рекла је Јелена Ђоковић, директорка фондације “Новак Ђоковић”.

Ана Дивац, директорка фондације “Ана и Владе Дивац” истакла је да је најлепши утисак то што су на Космету.

Марија Батиница, портпарол фондације Дивац рекла је да је заједничка мисија ове три фондације брига о деци и младима.

“Зато смо ми данас овде. Нисмо очекивали да ће нас дочекати оволики број деце и јако нам је драго да су овде””, истакла је Батиница.

Фондацијама Ћоковић и Дивац придружила се и фондација “Моханђи” која је заинтересована за културно наслеђе и светиње Срба на Косову и Метохији.

“Ово је посебно место, ми смо желели да осетимо ову енергију. И не само овде, и у свету, где год да идемо наш циљ је првенствено да дамо свој допринос и додамо неку вредност”, рекао је Моханђи.

Поред упознавања са условима у којима живе преостали Срби, у Великој Хочи је организовано и дружење са најмлађима. На спортском терену у школском дворишту Јелена Ђоковић је играла кошарку, а неизоставно, били су ту и рекети за партију тениса.

 

 

 

Check Also

Нераскидиве везе Општине Грачаница и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта

Трећег дана посете Грачаници, делегација Покрајинског завода за спорт и медицину спорта из Новог Сада …