Главна / Вести / Косово и Метохија / Постављање контејнера у близини Јариња изнемирило грађане севера КиМ

Постављање контејнера у близини Јариња изнемирило грађане севера КиМ

Касно ноћас на Јариње, где је био стари пинк допремљено је десетак контејнера које током дана уз обезбеђење косовске полиције монтирају радници. Наша екипа обишла је место, али им није дозвољено снимање ни заустављање. Незванично сазнајемо да се припремају контејнери за Пограничну полицију која ће бити измештена из Лепосавића. Председник Тадић је потврдио да је од грађана обавештен о радовима, а да из полиције нема званичног одговора. Позвао је грађане да буду уздржани.

Присутан је велики број припадника Косовске полиције који не дозвољавају заустављање путничких аутомобиле. Приметно је и присуство забринутих грађани са севера Косова и Метохије који су се окупили на тој локацији у близини Јариња након што се прочуло да се постављају монтажни контејнери.

Председник Лепосавића Зоран Тодић навео да су грађани Лепосавића, али и читавог севера узнемирени због ових дешавања.

Како је навео, у току дана је од више грађана добио питања у вези са некаквим контејнерима које су припадници Косовске полиције поставили у непосредној близини административног прелаза Јариње.

“Ми немамо одговоре из Косовске полиције о чему се ради, чему ови потези којима се дестабилизује ситуација свега пар дана након посете Мирослава Лајчака. Позивам грађане да буду уздржани и не наседају на провокације, а ми ћемо пажљиво анализирати новонасталу ситуацију”, рекао је Тодић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …