Главна / Вести / Косово и Метохија / Специјалне јединице Росу на Јарињу и Брњаку, почело одузимање таблица

Специјалне јединице Росу на Јарињу и Брњаку, почело одузимање таблица

Почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јавља репортер РТС-а са административног прелаза Јариње. Специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су од јутрос на два административна прелаза – Јарињу и Брњаку.

Око 20 возила специјалне јединице Росу, од чега више од 10 блинидираних, распоређено је јутрос на Јарињу и Брњаку.

Како Косово онлајн сазнаје још два блиндирана возила са припадницима Росу налазе се и на магистралном путу Лепосавић–Косовска Митровица, код скретања за манастир Бањска.

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је за ТВ Пинк да су грађани са севера КиМ узнемирени овом, како каже, демонстрацијом силе.

Симић је апеловао на грађане да остану уздржани и не наседају на провокације иако је у питању, како је истакао, брутално кршење споразума о слободи кретања и Бриселског споразума.

Навео је да је Председништво Српске листе тим поводом одржало седницу и да су у току покушаји да се у контакту са представницима међународне заједнице укаже на опасност ситуације и пронађе решење.

Десетак контејнера припадници косовске полиције поставили су јуче у близини административног пункта Јариње, без образложења чему ће служити и шта је повод њиховог довожења.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и власти у Приштини планирају да почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама.

Извор: РТС, Т а н ј у г, Косово онлајн

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …