Главна / Вести / Косово и Метохија / Курти позвао грађане да предају таблице

Курти позвао грађане да предају таблице

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти позвао је данас грађане да лично предају српске регистарске таблице и поручио да неће предузети ништа против министра за повратак и заједнице Горана Ракића који се придружио грађанима на административном прелазу Јариње који су блокирали пут због одлуке владе у Приштини у вези са таблицама.

Он је на конференцији за новинаре рекао да замена таблица не може одмах да се изврши јер у саобраћају нису сва возила, али да намера није да се прате сва возила која немају косовске ознаке, преноси Коха.

Курти је рекао и да га је министар Ракић лично обавестио да “не покушава да ескалира ситуацију”.

“Имамо неслагања, али не могу да се жалим на комуникацију. Колико сам информисан и што ми је рекао верујем да је покушао да не ескалира ситуацију, да нема насилне радње и не мислим да предузимам мере против њега”, рекао је Курти.

Он је казао и да су специјалне јединице полиције на северу Косова како би штитиле и чувале админситративне прелазе и још једном је позвао грађане да уклоне баријере и рекао да је срећан што се проблем с регистарским таблицама ближи крају.

“Препреке на путу и ови камиони су власништво општина и то представља кршење јавне својине. Позивам градоначелнике да повуку општинска возила са пута и Србе да одустану јер су овим блокирали себе”, рекао је Курти.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …