Главна / Вести / Косово и Метохија / У Лапљем Селу испред општинског регистрационог центра сатима се чека на пробне таблице

У Лапљем Селу испред општинског регистрационог центра сатима се чека на пробне таблице

Одлука власти у Приштини да се од 20.септембра на територију Косова не може са српским регистрационим таблицама условила је велике гужве испред општинских регистрационих центара у српским срединама на централном Косову.

Мештани општине Грачаница који чекају у реду како би извадили пробне таблице за РТВ Грачаница кажу да су јако незадовољни овом одлуком косовске владе и да читаву ови ситуацију погоршава и чињеница да за добијање пробних таблица чекају и до пет сати.

“Ново малтретирање, ово је без преседана и без коментара”, кратко је рекао мештанин који већ дуго времена чека у реду за таблице.

“На излазу из Грачанице зауставила ме је полиција и рекла да скинем српске таблице. Јуче сам пред регистрационим центром чекао три сата, данас исто толико”.

“Јуче сам чекао шест сати , али с обзиром да није било никаквих упуства како ће таблице бити издаване, дошао сам данас, успео сам да добијем пробне таблице уз личну карту и саобраћајну од власника аутомобила. Пробне таблице важиће два месеца, па видећемо шта ће бити у будуће”, рекао је грађанин који је након два дана вишесатног чекања добио пробне косовске таблице.

Према подацима косовског Министарства унутрашњих послова у протекла три дана издато је више од 2 500 хиљаде пробних ознака за возила са српским регистарским таблицама, а како незванично сазнајемо,  косовска полиција до понедељка 27. септембра неће санкционисати власнике возила са српским регистраским ознакама, јер због великих гужви многи неће стићи у наредних неколико дана да изваде пробне таблице.

 

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …