Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Да ли је ЗСО постала забрањена реч на КиМ?

Петковић: Да ли је ЗСО постала забрањена реч на КиМ?

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је саопштио да је косовска полиција привела данас у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд “Добро дошли у Заједницу српских општина”. 

Припадници КПС скинули су потом билборд, а младиће одвели у полицијску станицу.

Они су након привођења, морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко лепи билборде оваквог садржаја ухапсити, јер је, како су сами полицајци рекли – “забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију”.

Тројица младића су затим пуштена на слободу.

Поставља се питање какво је то кривично дело залагати се за формирање Заједнице српских општина, што је обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године?

По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Косову и Метохији чека пуних 3077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Косова?

Да ли данашње поступање Косовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена реч на Косову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО?

Без Заједнице српских општина као темеља процеса нормализације и оквира за остварење преко потребних колективних права српског народа на КиМ нема будућности дијалога.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …