Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Хапсе Србe који су само поштовали оно што је Приштина потписала пре 3078 дана

СЛ: Хапсе Србe који су само поштовали оно што је Приштина потписала пре 3078 дана

Српска листа најоштрије осуђује неосновано привођење Срба у Грачаници који су, како наводи, у складу са Бриселским споразумом, који је део правног система Приштине, позивали на испуњење обавеза Приштине и формирања Заједнице српских општина.

“Овим хапшењем имамо парадоксалну ситуацију да се хапсе Срби који су само поштовали оно што је Приштина потписала пре 3078 дана у вези формирања Заједнице српских општина, оно што је Приштина у својој Скупштини ратификовала, а што је нашем народу гарантовала Европска унија. Треба подсетити да је Заједница српских општина настала као идеја Високе представнице Европске уније за спољну политику Кетрин Ештон пре више од осам године, те се поставља питање хоће ли албански полицајци хапсити и госпођу Ештон, или друге европске представнике ако смогну снаге да их подсете да се преузете обавезе морају испунити”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Косовска полиција привела је јуче тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд “Добродошли у Заједницу српских општина”.

Извор:

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …