Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Томовић, Таков и Влашковић нападнути су и претучени без икаквог повода и разлога

Петковић: Томовић, Таков и Влашковић нападнути су и претучени без икаквог повода и разлога

Директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића, у саопштење за јавност, каже да је синоћ дошло до застрашујуће примене силе од стране припадника специјалних јединица Росу.

“Данас смо сведочили бруталној и застрашујућој примени силе од стране припадника специјалних јединица Росу, који су у близини административног прелаза Брњак претукла тројицу српских младића.

Зоран Томовић, Јован Таков и Драгиша Влашковић нападнути су и претучени без икаквог повода и разлога, никога нису провоцирали, већ су постали мете само зато што су Срби.

Београд од почетка избијања кризе позива на уздржаност и мир, а Срби са севера Косова и Метохије, који само бране право на слободу, ни једног тренутка нису дали никакав повод за овакву примену силе.

Ми физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ на КиМ нећемо толерисати и то сви морају добро да схвате.

Да будем сасвим јасан. За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти, коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Као што смо више пута упозоравали, реч је о човеку спремном на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева.

Сада је више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Косова и Метохије.

Због тога молим Србе да остану прибрани и мирни, да не наседају нити одговарају на провокације којих ће сигурно бити, јер то је јесте циљ оних који су данас извели овакав акт безумља”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …