Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодић: Приштина покушава да север стави под контролу

Тодић: Приштина покушава да север стави под контролу

На прелазима је углавном мирно, али је ситуација мало напетија у односу на јуче јер се народ узнемирио након пребијања тројице Срба код Брњака каже за РТС председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

“То показује намеру Приштине, не само да се овде ради о таблицама, већ може да се стекне закључак да покушавају да ставе север под своју контролу што им није полазило за руком последњих 20 година”, навео је Тодић.

Административни прелази Јариње и Брњак и даље су непроходни за моторни саобраћај, могуће је прећи само пешке, али то чине ретки – само они који морају.

Снабдевање још није угрожено, али ако се овако настави могло би да буде.

Припадници Росу и даље су распоређени у близини Јариња и Брњака, а пре неколико минута била је смена припадника специјалне полиције.

Њихово повлачење и укидање одлуке о таблицама траже Срби окупљени на блокадама, који већ пети дан мирно протестују. За Приштину решење ове ситуације је ослобађање магистралних путева, али пошто су позиције обе стране укопане, за сада се не види какав би исход могао да буде.

Међународни представници позивају на моменталну деескалацију тензија и смањење напетости јер би, како кажу, последице могле да буду несагледиве.

Извор: РТC

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …