Главна / Вести / Косово и Метохија / Посланици Скупштине Србије Ивана Поповић и Јанко Лангура посетили општину Грачаница

Посланици Скупштине Србије Ивана Поповић и Јанко Лангура посетили општину Грачаница

Народни посланици Скупштине Србије Ивана Поповић и Јанко Лангура посетили су општину Грачаница и са председником општине Срђаном Поповићем договорили посету омладине Грачанице Београду.

По речима посланице Иване Поповић у питању је договор око финалних детаља како би омладинци из Грачанице у току посете Београду могли да посете све значајне институције.

“Посета ће бити реализована 4.октобра, а оно што је важно јесте да ћемо обићи све знамените институције у Београду. Почећемо од скупштине Србије, уколико нам време дозволи обићи ћемо и председника Србије, а према прелиминарним најавама посетићемо и патријарха. Грачаничке омладинце ћемо водити и у Нови Сад. Надам се да ће они видети колику подршку и љубав имају од нас и колику наду улажемо у њих”, истакла је Поповић.

Народни посланик Јанко Лангура  истиче да није први пут на Косову, као и у Грачаници, и да је већ уверен у гостољубивост косовских домаћина.

“Утисци су овде увек феноменални. Оно што ја волим да преносим људима у централној Србији је да бољих домаћина одавде нема, зато се ми увек враћамо а и ускоро ћемо опет доћи”, казао је Лангура.

Председник опоштине Грачаница Срђан Поповић нагласио је да Грачаница увек радо дочекује народне посланике, којима је ово и други дом.

“Омладина је наша будућност и драго ми је што смо успели да договоримо посету наших омладинаца нашим институцијама у Београду. Увек када наши посланици дођу код нас знамо да нам држава шаље поруку да нисмо заборављени, да смо приоритет за државу и за самог председника”, истакао је Поповић.

Млади посланици Скупштине Србије више пута су посетили општину Грачаница, а поред осталог, значајно интересовање  исказују за живот младих и њихова интересовања.

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …