Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Графит УЧК на зиду куће у Клокоту

Канцеларија за КиМ: Графит УЧК на зиду куће у Клокоту

На зиду куће у српској општини Клокот данас је освануо исписан графит који слави терористичку организацију УЧК, саопштила је Канцеларија за КиМ.

До овог инцидента долази у данима када се српски народ на простору Косова и Метохије суочава да снажним притисцима и бруталним претњама Приштине, када се Срби приводе и хапсе због поштовања Бриселског споразума и истицања симбола Заједнице српских општина, који се цепају, прелепљују и скидају .

Очигледно је на КиМ добродошла злочиначка организација УЧК, али је ЗСО забрањена реч, иако је на формирање Заједнице српских општина Приштина ставила свој потпис у Бриселу, пре 3.080 дана.

Политичари из Приштине, који својим једностраним одлукама и запаљивим антисрпским изјавама директно подгревају овакве инциденте, отворено се ругају међународној заједници и Бриселу због непоштовања преузетих обавеза.

Канцеларија за КиМ оштро осуђује овај инцидент који има за циљ да заплаши и отера Србе са својих огњишта, али наш народ препознаје позадину ове поруке и неће насести на провокације.

Check Also

У српским срединама на КиМ 171 нови случај корона вируса

У српским срединама на КиМ регистрован 171 нови случај короне међу тестираних 277 узорака, саопштио …