Главна / Вести / Косово и Метохија / Амбасада Русије у Београду: Србија делује на КиМ с највећом одговорношћу

Амбасада Русије у Београду: Србија делује на КиМ с највећом одговорношћу

У контексту тренутног налета тензија на административној линији са Косовом и Метохијом, Београд показује највећу одговорност и резерву, саопштила је данас Амбасада Русије у Србији за Тас с, након обиласка руског амбасадора Александра Боцан-Харченка линије разграничења.

“У оквиру блиских контаката између руског и српског министарства одбране, на предлог српске стране, амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко и војни аташе Александар Зинченко пратили су министра одбране Србије Небојшу Стефановића и начелника Генералштаба Милана Мојсиловића 26. септембра на путовању ради инспекције српских војних јединица стационираних у регионима земље који се граниче са Аутономном покрајином Косовом и Метохијом у строгом складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и војно-техничким споразумом из Куманова”, навела је Амбасада Русије у Србији.

Том приликом детаљно су размењена мишљења са српским партнерима у вези са ситуацијом на северу српске покрајине као резултат провокативних корака Приштине, стоји у саопштењу, у коме се додаје да је посета показала да српска страна делује са највећом одговорношћу и резервом и да систематски спроводи пакет мера које је одобрио Савет за националну безбедност на чијем челу је председник Србије Александар Вучић.

“Још једном је наведено да је једини начин да се ублаже тензије које је изазвала Приштина прекид свих њених једностраних акција и повратак на стање пре кризе”, наводи се у саопштењу Руске амбасаде.

“Захвални смо Министарству одбране Србије на отвореном дијалогу и поверењу и спремни смо да га наставимо. Русија ће као стална чланица Савета безбедности УН посветити дужну пажњу решењу за Косово”, стоји у саопштењу.

Извор: Танјуг

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …