Главна / Друштво / Филм “Тома” у четвртак премијерно у Грачаници

Филм “Тома” у четвртак премијерно у Грачаници

Филм Драгана Бјелогрлића “Тома” о бурном и занимљивом животу “најтужнијег боема Југославије” биће премијерно приказан у четвртак, 30. септембра у Дому културе “Грачаница”.

Филм ће бити пориказан у два термина – од 17:00 и од 19:30х, а цена карте је 250 динара.

Филм ,,Тома” је импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметичком миљеу тадашње Југославије.

Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других. “Тома” је биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема, по понашању и у души.

“Филм прати две линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот: од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души”, истичу из Дома културе.

Из Дома културе напомињу да се пројекције организују уз поштовање препоручених епидемиолошких мера. Посетиоци биоскопа морају имати потврду о вакцинацији или негативан ПЦР (пи-си-ар) тест не старији од 72 сата, негативан антигенски брзи тест не старији од 48 сати или доказ да су преболели ковид-19.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Караџић: Школа у Лапљем Селу спремно дочекује ђаке. Обележавање Светог Саве и ове године скромно

Друго полугодиште за ученике на централном Косову почело је у скалду са препорукама Министарства просвете. …