Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Срби неће бити мета за иживљавање екстремиста

Канцеларија за КиМ: Срби неће бити мета за иживљавање екстремиста

Јучерашњи напад на групу Срба, који су отишли у јужни део Косовске Митровице како би обавили административне послове, права је слика и прилика данашњег друштва на самопроглашеном „Косову“, које је годинама грађено на отровној и безумној мржњи према српском народу и свему што је српско, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се каже да:

“Овај недопустиви инцидент наставак је и последица безумних акција Приштине чији специјалци данима провоцирају српски народ на прелазима на северу КиМ.

Мултиетничко друштво се не прави ножевима, флашама, демонстрацијама силе, нити мржњом према комшијама и суграђанима, и ових дана је постало више него јасно да Приштина жели да Срба или нема или да буду затворени у резервате, без права на кретање, језик и слободно мишљење.

Они који позивају „две стране“ на деескалацију, нека данас, ако не желе да наставе да затварају очи пред реалношћу, виде да „другу страну“ у овом дивљаштву чине незаштићени људи, угрожених права.

Срби неће бити мета за иживљавање екстремиста, јер напад на сваког Србина на Косову и Метохији је напад на читав српски народ, а инспиратори хајке на наш народ одговараће за то што чине”.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …