Главна / Друштво / Народно позориште Приштина у новој сезони са новим и старим представама

Народно позориште Приштина у новој сезони са новим и старим представама

Челни људи и глумци Народног позоришта Приштина, на конференцији за медије, која је данас одржана у Дому културе у Грачаници, најавили су нову богату сезону, која почиње од вечерас, комадом “Женидба”, по чувеном Гогољевом делу.

Планове за нову позоришну сезону предочио је директор Народног позоришта Приштина Предраг Радоњић.

“Очекује нас рад на још једној представи, а то је Нушићево “Сумњиво лице” у режији Милана Нешковића. Идеја и нада је да ће то бити још једна од наших дуговечних ансамбл представама са којом ћемо доживети много успеха, првенствено на Косову и Метохији. такође припремамо и драматизацију биографије и дела  Григорија Божовића, сматрам да је то јако важно. Наредне године планирамо да урадимо и једну дечју представу, углавном сваке друге године радимо дечје представе и то је веома важан аспект нашег деловања. Иницирао сам да се у Грачаници успостави фестивал представа за децу и омладину, који ће бити трајног карактера, и тај мој предлог је наишао на добар пријем”, рекао је Предраг Радоњић на конференцији за медије.

Глумац Милан Васић исказао је лично, али и задовољство и радост комплетног ансамбла, због почетка нове позоришне сезоне.

“Радујем се новој сезони, јер ми без позоришта не можемо да живимо. Волимо публику, као што и публика воли нас”, рекао је Васић.

Првак приштинског позоришта, Игор Дамјановић осврнуо се на проблеме у реализацији планираног, како због епидемиолошке ситуације, али и због непринципијелних и непредвидивих одлука приштинских власти.

“Због политичке, епидемиолошке, или било које друге ситуације нам се значајно отежава рад”, истакао је Игор Дамјановић.

Подсетимо позната Гогољева “Женидба” у режији Милана Караџића ,којом Народно позориште Приштина отвара нову  сезону, је једна од најбољих и најигранијих представа овог позоришта од 1999. године.

 

Check Also

“Нуклеус” и у специфичним условима успева да одржи пчелиња друштва

У односу на неке раније године, ова година није била претерано добра за пчеларство. Недовољне …