Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић позвао међународну заједницу да реагује, Србима поручио да остану мирни и не наседају на провокације

Петковић позвао међународну заједницу да реагује, Србима поручио да остану мирни и не наседају на провокације

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић говорио је на конференцији за новинаре поводом акције на КиМ.

“Имамо на десетине повређених наших људи. Због акције Куртија, Александар Вучић се хитно упутио ка Рашкој, где ће у 15 сати имати састанак са представницима Срба са КиМ”, казао је Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је истакао да је ова акција спроведена “по налогу психопате Куртија”. Он је потврдио да је рањен Срећко Софронијевић (36) и да се лекари боре за његов живот.

Он је навео да је косовска полиција отворила ватру на “голоруки српски народ”.

“Све ово је директно масло психопате Аљбина КУртија који жели да изазове кризу ширих размена и да се свети Србима и да освоји север. Захваљјући народу на КиМ и Вучићу који је на путу ка Рашкој, ми смо успели да спречимо кризу много већих размера”, навео је он и запитао се који ће следећи потез бити “лудака Куртија”.

Он је упитао шта ће предузети НАТО, КФОР, “чија је обавеза по Резолуцији 1244, да брани српски народ и обезбеди сигурност и безбедност”.

“Пала је прва кап крви, српске крви”, навео је Петковић.

“О чему да причамо када се лекари боре за живот човека који је упуцен. Кренули су оклопним возилима на ‘фанту’ и ‘сникерс’ и наше лекове”, казао је Петковић показујући фотографије припаднике РОСУ и косовске полиције који су пуцали на српски народ.

Позивамо КФОР и међународну заједницу да заустави лудило Куртија.

“Ако КФОР није спреман да заштити српски народ, има ко хоће”, навео је Петковић и позвао српски народ на уздржаност.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …