Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник Србије Александар Вучић у Рашки саслушао представнике Срба на КиМ: Уз вас смо, будите трезвени

Председник Србије Александар Вучић у Рашки саслушао представнике Срба на КиМ: Уз вас смо, будите трезвени

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Рашкој да је дошао да саслуша представнике Срба на КиМ о дешавањима и да се договоре шта ће даље.

“Знам ја шта мисли обичан народ. Али ћу вама да кажем нешто. Нисам ја вама тражио да будете уз мене зато што вам се нешто свиђа, јер на КиМ тешко да има нешто лепо да се дешава. Сасвим сам сигуран да добро знате да смо се борили и трудили да лучу народа сачувамо а да не угрозимо целокупан народ и целу Србију. Тада је одбијена тачка да тзв. Косово уђе у УН, иако су скоро сви министри тадашње Владе Србије били за то да се усвоји.”

Вучић каже да је то је била тачка 14. Бриселског споразума.

Председник је објаснио да је требало подизати целу Србију јер скоро да није било ни борбених авиона када је дошао на власт.

“Мислим исто што и ви, али поставља се питање шта је то што је наша најпаметнија реакција”, рекао је Вучић.

Наглашава да је молио Србе да не дође до напада на РОСУ када су правили шпалир јер зна да су Албанци једва чекали да до тога дође.

Председник је објаснио да су Албанци имали подршку барем једне државе, а да та држава није чланица ЕУ.

Вучић Србима са КиМ: Уз вас смо, будите трезвени

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас Србима са Косова и Метохије, након инцидената на северу КиМ, да ће држава шта год да се деси, бити уз свој народ на КиМ и да ће подржати њихову одлуку, али их и замолио да размисле колико је цена коју ћемо сви морати да платимо.

“Формулишите то како хоћете, ми смо уз вас. Приштина неће да испуни споразум, а овде ће за нас Бриселски споразум да буде спас. Немојте да реагујете на ненасиље, али ако крену у насије, ви заштите народ, а ми ћемо бити уз вас. Само имајте у виду, колика је цена коју ћемо сви морати да платимо и зашто је моја молба да то покушамо да избегнемо”, поручио је Вучић на састанку са Србина са КиМ у Рашки.

Али, ако Приштина настави овако, нећемо имати избора, додао је Вучић.

“Моја порука њима је да ћемо чувати мир, поштоваћемо спораузме. Молим НАТО да обавља свој посао, молим их. Молим Албанце да не покушавају насиљем да уводе Србе у ред, а ако буду покушали, мислећи да су уз подршку страних сила довољно снажни да то ураде, и упркос томе што ће цео свет тражити моју главу, одговор мој ће бити јасан – у тој борби за заштиту живота наше деце на КиМ, њихов опстанак, не само да ћемо да их заштитимо, већ данас први пут са сигурношћу могу да кажем да ћемо да победимо у тој борби”, рекао”, рекао је Вучић.

У Рашки је нешто пре 17. 00 часова завршен састанак председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са Косова и Метохије.

Вучић је на крају састанка рекао да иде у Краљево где ће обићи припаднике Жандармерије.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …