Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: За све што се десило на КиМ одговорност сноси Курти

Вулин: За све што се десило на КиМ одговорност сноси Курти

Министар унутрашњих послова Александар Вулин гостовао је у јутарњем програму телевизије Пинк и том приликом истакао да је за јучерашњи упад РОСУ јединица на север Косова и Метохије и напад на голоруки српски народ искључиво одговоран премијер лажне државе Косово Аљбин Курти, нагласивши да је Курти кукавица која не мари за животе ни Срба, ни Шиптара.

“Такву неодговорну кукавицу никада видели нисмо. Преговарали смо са Харадинајем, са Тачијем, са низом шиптарских руководилаца, показивали су неке трагове елементарне одговорности. Куртија није брига ни за Шиптаре, ни за Србе. Ти шиптарски специјалци јуче су могли бити побијени, а да не говорим колико је Срба могло бити побијено, њега то не занима. За све што се дешава на простору КиМ одговоран је Аљбин Курти и они који га подржавају”, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је приликом гостовања на телевизији Пинк да је онај припадник РОСУ који је пуцао у српског младића јуче у Звечану заправо имао намеру да га убије, а не да га рани.

“Био је тежак дан, веома тежак дан. Сви смо се много бринули да ли ће Софронијевић, овај дечак, човек који је рањен, да ли ће преживети. Могао је да буде убијен. Тај који је пуцао у њега није пуцао са намером да га рани. Није рекао, ајде онеспособићу га – па то се онда пуца у ноге, ако хоћеш да онеспособиш. Он је пуцао у тело, да га убије. Он је пуцао у горњи део тела, у леђа, он је хтео да га убије”, истакао је министар Вулин.

Министар Вулин је рекао да се нада да ће се рањени Софронијевић брзо опоравити и оценио да је за овакве немире на Косову и Метохији одговоран Аљбин Курти и они који га подржавају.

“Хвала Богу, преживео је, надам се да ће бити добро, да ће се брзо опоравити да ће се вратити својој породици, својим пријатељима. Желим да то буде тако, због њега и због његове породице, али, заиста, тежак дан. Знате, ви сте видели српски народ који тамо само живи, ето то му је највећа грешка у животу, што тамо живи”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин током гостовања на телевизији Пинк.

Министар Вулин је истакао да га не изненађују лажи које долазе од стране одређених центара моћи и њихових медија, али да не може да се начуди да постоје политичари и медији у Београду који оправдавају синоћне поступке Куртија и шиптарских јединица.

“Не могу да се начудим да наши политичари прихватају те лажи и шире их. Јуче сте могли да чујете неког од ових досоваца, па и самог Ђиласа да је јуче у ствари спроведена акција против шверцера на северу КиМ. Знате ли како се осећају Срби на КиМ када чују да им из Београда долазе такве поруке. Они правдају оно што се десило, кажу то је операција против кријумчара”, поручио је министар полиције Александар Вулин за телевизију Пинк и додао да је понашање Куртија крајње нерационално и да нико не може да предвиди шта ће се даље дешавати на простору Косова и Метохије.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

ПО Косовска Митровица учесник Сајма туризма у Крагујевцу

Привремени орган општине Косовска Митровица један је од учесника Међународног сајма туризма и сеоског туризма …