Главна / Политика / Брнабић: Договор могућ, не бих потписала независност Косова

Брнабић: Договор могућ, не бих потписала независност Косова

Председница Владе Ана Брнабић верује да је могућ историјски договор Срба и Албанаца и истиче да су за то потребни храбри лидери са визијом, попут Александра Вучића, а да она као премијерка не би потписала независност Косова.

У интервјуу за Вечерње новости, Брмнабић је потврдила да постоје разни притисци на Србију и оценила да се Вучићу не могу давати ултиматуми и сервирати решења.

“Њему и СНС је стало до Србије, а не до победе на изборима. Победу на изборима видимо као начин да се боримо за Србију, а не као циљ сам по себи”, рекла је она.

Да директно питање да ли би потписала признавање независности КиМ, кратко је одговорила: “Не”.

Како је објаснила, у овој фази ЕУ и САД нису рекли да нема чланства у ЕУ без признавања Косова, већ да нема чланства без дугорочног решења за косовско питање.

Брнабић је истакла да се Србија залаже да се замрзнути конфликт реши, те да је интерес наше земље мир и стабилност, као и придруживање ЕУ.

“Налажење компромиса који би обезбедио одрживи мир и стабилност и наш европски пут су интерес Србије, јер ће нам обезбедити да даље економски јачамо”, рекла је премијерка.

Она је оценила да у Приштини нема лидера са визијом и храброшћу.

“Могуће да ћемо због тога пропустити историјску шансу која нам се дуго неће указати поново. Ја се надам да ипак нећемо”, рекла је Брнабић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић честитао Радеву: Србија остаје искрен партнер

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Републике Бугарске Румену Радеву, поводом поновне победе …