Главна / Вести / Косово и Метохија / Горан Ракић прогласио победу Српске листе у десет општина са српском већином

Горан Ракић прогласио победу Српске листе у десет општина са српском већином

Председник Српске листе Горан Ракић прогласио је победу Српске листе у свих десет општина са српском већином, на данас одржаним локалним изборима на Косову где су грађани гласали за избор градоначелника и одборника у Скупштинама општина.

“Желим да обавестим грађане да су кандидати Српске листе победили у свих десет општина са српском већином. У овој борби смо били сви, заједно са председником Вучићем и да поновим боримо се за ЗСО. Још једном ћу поновити “боримо се за ЗСО”. У овом тренутку би могао да поделим са вама информацију коју смо управо добили, прелиминарно, али за Северну Митровицу имамо коначне резултате”, рекао је Ракић и захвалио грађанима на северу , нарочито у Митровици где су остварени најбољи резултати до сада, а Милан Радојевић је освојио 10.776 гласова грађана, око 3.000 више него на прошлим изборима, односно 100 посто гласова” рекао је Ракић.

“У општини Грачаница где су грађани показали висок степен одговорности, наша кандидаткиња проф.др.Љиљана Шубарић освојила је четири пута више гласова од свог противкандидата. Дакле и ово су прелиминарни резултати када је у питању општина Грачаница”, додао је Ракић.

“Наш народ је показао да верује Српској листи и пре свега нашем председнику Александру Вучићу. Победом на изборима остаје свих десет општина у рукама српског народа.

Ово је победа Срећка Софронијевића, Ивана Тодосијевића, Драгице Гашић, бака Румене и нашег народа, ово је победа нашег председника. Поред свих притисака на наш народ показали смо снагу, јединство и слогу. Српски народ на овим посторима послушао је препоруку председика Србије Александра Вучића, да изађе на изборе и тако остане и опстане на овим просторима”, завршио је обраћање Ракић и на крају додао:

Овим путем поздрављамо председника: Председниче Вучићу велико хвала!!!

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

ПО Косовска Митровица учесник Сајма туризма у Крагујевцу

Привремени орган општине Косовска Митровица један је од учесника Међународног сајма туризма и сеоског туризма …