Главна / Вести / Косово и Метохија / Пребројани гласови у 30 општина, убедљива победа СЛ

Пребројани гласови у 30 општина, убедљива победа СЛ

Централна изборна комисија завршила је пребројавање изборних гласова у 30 косовских општина, а према првим прелиминарнрим подацима уочиљива је убедљива победа кандидата Српске листе, док ће други изборни круг од 10 српских општина бити одржан само у Клокоту, где је кандидат ове коалиције у значајној предности у односу на свог противкандидата Страхињу Спасића.

У Лепосавићу је кандидат Српске листе Зоран Тодић, по подацима ЦИК победио са 97,85 одсто гласова, а у Новом Брду Саша Милошевић из исте коалиције са 64,09 одсто гласова.

Далибор Јевтић, потпредседник Српске листе победио је у Штрпцу са 59,36 одсто гласова, а у Зубином Потоку Срђан Вуловић такође кандидат Српске листе добио је 83,49 одсто гласова.

У Звечану је победу однео Драгиша Миловић, Српска листа, са 98,45 одсто, а у Грачаници Љил?ана Шубарић из исте коалиције добила је 77,71 одсто.

У Ранилугу поббеду је однела Катарина Ристић-Илић са Српске листе победила је, како наводи приштинска Коха, без премца, а у Партешу Драган Петковић са Српске листе добио је 75,20 одсто гласова.

У Клокоту је Српска листа Владан Богдановић добио 41,45 одсто, док је ГИ СНС Страхиња Спасић добио 36,14 одсто, па ће у овој општини бити одржан други изборни круг.

У Северној Митровици Милан Радојевић добио је 91,33 одсто гласова.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …