Главна / Вести / Косово и Метохија / Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у здравство Војводине – реконструкцију суботичке болнице, вредну 40 милиона евра.

Желим да нагласим да је ово изузетно важна вест и пример како се резултати које је Србија последњих година постигла на економском плану преносе и на друге области живота.

Здравство у Војводини је део конкретног плана председника Вучића за наредних пет година на основу којег ће Влада Србије уложити новац у реконструкцију готово свих болница у Војводини.

Јасно можемо да видимо одговорност за све крајеве наше земље и за све области живота и рада. Данас је здравство централни приоритет и то смо већ показали конкретним улагањем у Клинички центар Војводине и посебно у нову ковид болницу на Мишелуку крај Новог Сада.

Војводина је део великог националног плана и сугурно је да имамо много разлога за велики оптимизам и заједнички рад.

За неколико месеци када почну радови на реконструкцији болнице у Суботици, баш као што су пре месец дана почели и у кикиндској болници, моћи ћемо још једном да кажемо да се разликујемо од свих других који су водили јавне послове у Србији.

Кључну разлику праве јасан план и још јаснија конкретна дела иза којих стоји политика председника Србије.

Све што смо заједно урадили остаће као дело које ће користити и генерације после нас.

Реконструкција суботичке болнице, која је у припреми, још је један симбол успеха Србије и свих њених грађана.

Извор: Покрајинска Влада Војводине

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …