Главна / Вести / Косово и Метохија / Сутра први састанак Радне групе делегација Београда и Приштине у Бриселу

Сутра први састанак Радне групе делегација Београда и Приштине у Бриселу

У Бриселу се сутра одржава први састанак Радне групе делегација Београда и Приштине, а теме разговора су питања слободе кретања и регистарских таблица, најавио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Он је појаснио да то неће бити састанак главних преговарача на техничком нивоу, већ је, каже, реч о експертима, онако како је договорено споразумом који је потписан 30. септембра.

“А то је да се формира Радна група на чијем челу је Европска унија и где су присутне обе стране и Београд и Приштина”, рекао је Петковић после обиласка Срећка Софронијевића који се налази на болничком лечењу у Ургентном центру у Београду, пошто је рањен прошле недеље на Косову и Метохији приликом упада јединица Росу косовске полиције на север покрајине.

Петковић је рекао да ће и једна и друга страна имати по четири члана у радној групи, упараво за питања слободе кретања, регисартских траблица и други.

“Крећемо са првим састанком на којем ће се разматри све што је неопходно за функционисање Радне групе што је неопходно да би се дошло до предлога решења које би касније требало да буде усвојено на високом нивоу”, рекао је Петковић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …